Menu

Online verkoop prognoses

In een typische bedrijfsruimte wordt het verkoop uitgewerkt in verschillende onderdelen. Bij elk onderdeel worden verkoop directeurs, managers en uitvoerders verantwoordelijk gesteld. Forecasting analyseert de voortgang met de toebedeelde quota en geeft inzicht in hoeveel omzet er behaald kan gaan worden per onderdeel.

Wat is sales forecasting?

Forecasting is een term dat een breed spectrum van concepten omvat. In bepaalde instanties kan het numerieke voorspellingsmodellen en analysatie van vorige verkoopcijfers of trends omvatten.
Het is belangrijk om je verkoopcijfers te vergelijken met de vastgestelde quota. Hiermee kun je goed zien hoe je ervoor staat in de sales pipeline en verbetert de workflow. Het geeft je inzicht in de verwachte omzet van de verkoop van een verkoper, opportunities en andere parameters. Dit vooruitzicht van mogelijke prestaties is de kern van forecasting.

Het voordeel van Zoho CRM sales forecasting

De forecasting module in Zoho CRM integreert de data in de opportunities module voor het genereren van details van verkoop doelen, behaalde doelen, gesloten bedragen en bedragen in de pipeline. Dit is gegenereerd op de input van fiscale jaren en kwartalen.
Deze snapshot geeft een voorspelling over wat voor bedragen en veronderstellingen omzet zullen verhogen. Bovendien worden de verkopers die hun doelen wel hebben behaald makkelijk geïdentificeerd.